YUMURTLAMA BOZUKLUğU BELIRTILERI FOR DUMMIES

yumurtlama bozukluğu belirtileri for Dummies

yumurtlama bozukluğu belirtileri for Dummies

Blog Article

Adet düzensizliği giderilmezse ileride yumurtlama fonksiyonları sağlıksız olabilir, kısırlık yaşanabilir, aşırı kilo alımına neden olabilir. Bu hormonsal dengesizlikler kişinin hem beden sağlığını hem de ruhsal dengesini bozar, sarsar.

Yumurtlama bozukluğu olan kadınların hamilelik şansı, tedaviye ve hastanın durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Uygun tedavi ve yönetim altında, birçok kadın başarılı bir şekilde hamile kalabilir.

Yumurtlama düzensizliği problemi sadece gebelik istemi ile ilgili değildir. Gebelik istemi olmayan hastalarda da  adet düzensizliği, tüylenme gibi problemler yumurtlama bozukluğuna bağlı meydana gelebilir.

Ancak 35 yaşın üstündeki kadınların hamile kalma şansı, daha genç yaşta olan kadınlarla kıyaslandığında oldukça azalmaktadır. Yapılan araştırmalarda 35 yaş üstü kadınların %thirty’unda İnfertilite problemi ile karşılaşılmaktadır. Ancak daha genç yaşlarda da kısırlık sorunu ile karşı karşıya kalınmaktadır. Yaş dışında farklı nedenleri de bulunmaktadır.

Bu durumda, hipotalamus veya hipofiz bezleri, yumurtalıkları uyarlayan hormonları (gonadotropin salgılatıcı hormon veya gonadotropinler) yeterli miktarda salgılamaz veya salgıladığı hormonlar normal işlevlerini yerine getiremez.

Kahverengi renkteki akıntı genellikle kokusuzdur. Kokulu bir akıntı varsa, bu enfeksiyon belirtisi olabilir ve doktora başvurmanız gerekebilir.

İnfertilite tedavisi için öncelikle bu rahatsızlığın kaynağının doktor tarafından belirlenmesi gerekmektedir. Doktora başvuru yapılacağı zaman kadın ve erkeğin her ikisinde de incelenmesi resources gereken durumlar söz konusu olmaktadır. Kısırlık konusunda sadece kadını suçlamak ya da kadının doktora gidiyor olması süreci uzatacaktır.

Mukus sayesinde vajinada bir çeşit sperm ortamı oluşur ve bu da vajinaya daha hızlı hareket etmelerini sağlar, bu da yumurtayı daha hızlı bir şekilde dölleyebilecekleri anlamına gelir.

“Hipo hipo hastalığı neden olur?” sorusu, bu rahatsızlıkla karşılaşan pek çok kişinin en çOkay merak ettiği konulardan biridir. Yumurtlamayı engellemesi sebebiyle doğurganlığı azaltan ve kadın infertilitesini tetikleyen hipogonadizm, esasen bir hormon bozukluğudur.

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmak için düzenli olarak korunma yöntemleri kullanılmalıdır. Kondom kullanımı ve düzenli sağlık kontrolleri enfeksiyon riskini azaltmaya propertyımcı olabilir.

Tüm hormonal bozuklukların zamanında ve doğru tanıyla tedavi edilebilir olduğunu söyleyen uzmanımız “Uygun ilaç tedavisi ile hormonal sorunu olan kadınlar, cilt sorunlarından kurtulabilir, düzenli adet düzenine sahip olabilir, kilo problemleri ortadan kalkar ve check here kolay bir şekilde hamile kalarak sorunsuz bir şekilde doğum yapabilmektedir.

Yumurtlamanın gerçekleştiği yumurtalıklardan birindeki alt karın bölgesinde ağrıyı durdurur.

Yumurtlama bozukluğu söz konusu olduğunda ilaç kullanımının yanı sıra kişinin yaşam tarzı da önemli olduğu için alışkanlıklar ile ilgili olarak şu noktalara dikkat etmek gerekir:

Hamilelik durumunda: Adet öncesi kahverengi akıntı, döllenmiş yumurtanın rahim iç zarına yerleşmesiyle ortaya çıkan ve yerleşme kanaması olarak adlandırılan hamileliğin erken bir belirtisi olabilir ve yumurtanın döllenmesinden bir ila iki hafta try these out sonra gözlenebilir.

Report this page